Boek: GITAROLOGIE Boek: GITAROLOGIE
Boek: GITAROLOGIE Boek: GITAROLOGIE
Boek: GITAROLOGIE
1 Reviews | Review toevoegen
Het ultieme boek voor iedereen die snel een gitaarexpert wil worden. Inclusief vele waardevolle tips om de klank van je eigen gitaar te verbeteren.
€ 39,95
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 

Als je op Internet zoekt naar het woord 'gitaar', vind je al snel talloze vragen op websites en discussieforums. Vragen over de klank en de bespeelbaarheid van gitaren, vragen over aanpassingen om een gitaar beter te laten klinken en vragen over het opnemen van gitaarmuziek. Dat is eigenlijk niet zo vreemd, want veel gitaristen zitten in een levenslange zoektocht naar de beste gitaar en de mooist mogelijke klank. Jammergenoeg zijn de antwoorden die je op Internet vindt echter niet altijd duidelijk en vaak zelfs helemaal verkeerd. 

Als je dit boek gelezen hebt, heb je geen Internet meer nodig. Dit is het allereerste boek ooit geschreven voor gitaristen die precies willen begrijpen hoe de klank van een gitaar ontstaat. In eenvoudige taal wordt het complete avontuur verteld over geluidsgolven die in de snaren ontstaan, via het brugzadel en de brug het bovenblad en de klankkast laten trillen, reflecteren tegen de wanden van de kamer, opgenomen worden door microfoons met digitale opname-apparatuur en uiteindelijk de lucht in trilling brengen bij het afspelen van een geluidsbestand waardoor luchtdruk in je oren wordt omgezet in electrische signalen die naar je hersenen gaan. Dat is een heleboel informatie, en dat klinkt misschien als saaie wetenschap, maar als Eltjo Haselhoff het verhaal vertelt, is het allesbehalve saai! 

Als gitarist behoeft Eltjo geen verdere introductie. Wie zijn albums heeft gehoord en zijn gitaarcursussen heeft gezien weet dat hij niet alleen een geweldig goede gitarist is, maar ook een inspirerende mentor, die - met veel gevoel voor humor - enorm goed en duidelijk dingen kan uitleggen. Daarnaast is hij gepromoveerd natuurkundige, waardoor hij de werking van gitaren waarschijnlijk beter begrijpt dan wie dan ook. 

Als je dit boek leest, krijg je zonder veel moeite diepgaande kennis over de werking van akoestische en elektrische gitaren, en zul je precies leren begrijpen hoe deze instrumenten hun klank produceren, en waar je precies op moet letten als je een gitaar koopt. Ook krijg je vele praktische tips die je als gitarist direct kunt toepassen. Zo zul je leren dat je geen dure microfoons nodig hebt om thuis professionale opnames te maken, dat zij- en achterblad amper invloed hebben op de klank van een gitaar, en dat je vooral geen geld moet besteden aan dure brugpennen, maar beter bij je locale bandenboer langs kunt gaan.
  • Het boek dat je in korte tijd een gitaarexpert maakt
  • Luxe hardcover uitvoering, volledig in kleur, een boek voor het leven
  • 184 pagina ‘s, vele figuren ter verduidelijking en prachtige gitaarfoto’s 

Sorteren op:

Review toevoegen
Jaap Kramer - 28-12-2020 18:44

Hoi Eltjo, ik kreeg Gitarologie van Sinterklaas. Complimenten voor een gedegen boek dat zeer prettig leest. Ik dacht dat ik als techneut alles over gitaren wist, maar ik steek toch weer nieuwe dingen op... bijvoorbeeld over opnametechnieken. Heel erg nuttig boek, echt een aanrader!