Boek: Literariteit - Versjes Uit Het Leven
1 Reviews | Review toevoegen

Bundel met Nederlandse versjes. De opbrengsten zijn voor bestrijding van dierenmishandeling en dieronvriendelijke bio-industrie.

€ 15,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Toen ik als klein jongetje begon met gitaarspelen, deed ik dat natuurlijk alleen voor mijn eigen plezier. Mijn (oude en praktisch onbespeelbare) gitaar lag gewoon tussen de legosteentjes, kleurplotloden en ander speelgoed. 

Naarmate ik verder kwam met gitaarspelen kreeg het een diepere betekenis. Ik ontdekte dat het componeren en spelen van muziek iets in me losmaakte wat me in verbinding bracht met de essentie van ons bestaan, en de echt belangrijke dingen in het leven. Het was moeilijk precies te omschrijven, maar ik merkte dat ook voor andere mensen de tijd soms even stil leek te staan als ze luisterden naar mijn muziek, die op een of andere manier scheen te kunnen helpen bij bezinning, berusting en relativering met betrekking tot alles in ons chaotische leven op aarde.

Er zijn momenten dat het lijkt of mijn muziek me naar een hoger spiritueel niveau brengt. Dan voelt het of er iets heel diep in mijn innerlijke ziel zich verbindt met het gehele Universum, tot in de verste uithoeken, vanaf het begin der tijden tot in de oneindige toekomst. Op zo'n moment begrijp je in een flits heel even wat er echt belangrijk is in het leven. Wat dat precies is, is weer moeilijk te omschrijven. Wel is het me duidelijk dat het niets, maar dan ook helemaal niets te maken heeft met rijkdom, roem, uiterlijk vertoon of uiterlijke schoonheid. Wel dat het te maken heeft met saamhorigheid, compassie en vooral ook: dingen doen voor anderen - niet alleen voor jezelf. 

In lijn met deze gedachte heb ik besloten in deze webwinkel de categorie 'Dierenrechten' aan te maken. Dat heeft natuurlijk helemaal niets met gitaarspelen te maken, maar wel met een belangrijke opdracht die mijn moeder zichzelf gegeven had: alles doen wat mogelijk is om dieren op aarde als volwaardige medeschepsels te behandelen, ook al staan ze meestal lager dan de mens in de consumptieketen. Mijn moeder was een meester in de Nederlandse taal met een buitengewoon creatief taalgebruik. Om te strijden tegen wreedheden als het doodknuppelen van baby-zeehondjes, misstanden in slachthuizen, langeafstand transporten van vee onder slechte omstandigheden, plezierjacht en ga zo maar door, heeft zij op de leeftijd van 88 jaar een boekje met versjes geschreven. Dit boekje verkocht zij, en de opbrengsten werden gedoneerd aan organisaties actief op het gebied van voorkomen en bestrijden van dierenleed. 

Op het moment van dit schrijven is mijn moeder net overleden. Haar begrafenis zal over een paar dagen plaatsvinden. Ik heb besloten om haar acties tegen onnodig dierenleed de rest van mijn leven voort te zetten. Haar boekje, Literariteit - Versjes Uit Het Leven, zal daarom voortaan in deze webwinkel te koop zijn. Ik beloof op het graf van mijn moeder dat er geen cent aan welke strijkstok dan ook zal blijven hangen. Mijn tijd in dit project is gratis, uitsluitend productie- en verzendkosten zullen worden betaald van de inkomsten. De rest zal volledig ten goede komen aan instellingen en acties die verbetering willen brengen in het leven van dieren in de bio-industrie of die strijden tegen onnodige wreedheden tegen dieren in de natuur. Ik zal openheid geven in de financiën op mijn moeders website, www.literariteit.nl, en ook voordat er gedoneerd wordt de organisaties kritisch doorlichten op de aanwezigheid van ‘liefdadigheidsmanagers’ die de neiging hebben om in ruil voor slechts hun aanwezigheid de eigen zakken flink te vullen. Van dat soort mensen zijn er jammergenoeg veel te veel, en van literariteit.nl zullen ze geen cent krijgen. 

Details over het boekje

  • Hardcover
  • Draadgebonden
  • 52 pagina's
  • Met illustraties door de auteur
Hieronder één van de vele versjes als voorproefje. 
 

Als je ‘straks’ aan mij moet denken
Zoem dan liedjes die ik zong
En als die je weemoedig maken
Denk dan aan mijn scherpe tong

Ik heb heel wat afgestrompeld
Op het hobbelig levenspad
Maar ook heel veel afgelachen
En ook heel veel liefgehad

Ik wil niet langer meer een steun zijn
Ik wil nu los en vrij van plicht
Kom niet bij mij met lam gemekker
Je krijgt de deur in je gezicht.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

E Filius - 11-01-2021 20:51

Een geweldig leuke bundel met hilarische, maar ook ontroerende versjes. En wat een prachtig initiatief!