Hybrid Picking

De twee meestgebruikte plectrums voor gitaar zijn de ‘flatpick’, die je tussen je vingers houdt, en het duimplectrum dat om je duim gaat. Wat veel gitaristen niet weten is dat je ze ook allebei tegelijk kunt gebruiken!

Flatpicks zijn voor strumming en singe string werk, duimplectrums voor fingerstyle. Dat is de algemene opvatting. In de praktijk ligt het natuurlijk niet zo zwart-wit. Het is ook mogelijk met een flatpick fingerstyle te spelen (dat noemen ze hybrid picking) en met een duimplectrum kun je ook single string werk doen. Strummen met een thumbpick is een stuk lastiger, omdat een thumpick vaak te stug en te smal is. Maar er is een leuke truc die de moeite van het proberen waard is. Neem een flatpick en een thummbpick, en knel de flatpick tussen je duim en de thumbpick zoals afgebeeld in de foto. 

Op deze manier kun je fingerstyle spelen terwijl je moeiteloos overschakelt naar single string werk met snelle vibrato’s of complete strumming partijen. Door de flatpick meer of minder naar buiten te schuiven kun je hem optimaal afstellen voor je techniek. Het is ook leuk om het uiteinde van de flatpick bijna gelijk met de punt van de thumbpick te leggen. Dan krijg je een soort kort delay of doubling effect, omdat de snaren twee keer kort achter elkaar aangeslagen worden. Dat geeft een enorm ‘vette' boom-chick!
  Eltjo Haselhoff     28-12-2020 12:25     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.